Over ons

Sinds 2016 maken Rhodesian Ridgebacks deel uit van ons gezin en vormen we samen met hen een hechte roedel. Ons hele leven hebben honden ons gezelschap gehouden. Vroeger als kind groeiden we er mee op en nog steeds zijn honden niet weg te denken uit ons dagelijks leven.

Twee Bouviers, twee Dobermann Pinchers, één Maltezer Leeuwtje en uiteindelijk twee Rottweilers vergezelden ons, in de loop der jaren. Met de Bouviers en de Dobermann Pinchers brachten we heel wat plezierige uurtjes door met hondensport. Als de honden plezier hadden, hadden wij het ook.

Bij het kiezen van een pup zochten we telkens het grootste, spontaanste en het mooiste dier uit het nest. En omdat we dachten dat we de mooiste hond van de wereld hadden, namen we ook deel aan hondententoonstellingen. We ontdekten dat dit voor onze honden, en dus ook voor ons, geen plezierige activiteit was. Na enkele keren zijn we daarmee gestopt. Onze honden groeiden op in een groene vrije omgeving met onze dochter en onze katten. We hebben ze allen mogen begeleiden tot het eind. Telkens na een korte periode zonder, besloten we dan toch weer een hond te nemen. Er was dan een leegte ontstaan die niet te vullen was. Na uitgebreide oriëntatie besloten we ditmaal voor de Rhodesian Ridgeback te gaan. Djambo kwam in ons leven en Kira volgde 2 jaar later. Sinds kort hebben we er een puppy bij, Dante. Een dochter van Kira. Samen met onze dochter, haar man en twee kinderen die naast ons wonen, en onze abessijn-kat vormen we opnieuw een roedel. 

 

Het gedachtegoed van de
Ridgeback International Foundation

De oprichting van Ridgeback International (RI) is ontstaan uit passie voor de Rhodesian Ridgeback. 
RI beheert een database die is opgezet met de wens; een gezond ras met behoud van zijn kenmerken. Het is erg moeilijk om het fokken gecontroleerd en transparant te krijgen. Er zijn veel verschillende verenigingen wereldwijd. 

Gedurende vele jaren is er bij Ridgeback International een complexe en uitgebreide database ontstaan, waarin Ridgebacks uit allerlei verenigingen wereldwijd, met hun gezondheidsevaluaties zijn opgeslagen. Voor fokkers en andere geïnteresseerden is deze transparante database een belangrijk en helder "instrument".  Met bijvoorbeeld een optimale "testparing" via deze database kun je veel ellende voorkomen. Uit de database zijn gegevens over ziektes in de lijnen te achterhalen van vele generaties terug, of zijn specifieke kenmerken in het nageslacht, zoals leverneus en zwart masker te vinden. 

In samenwerking met gekwalificeerde dierenartsen en genetica deskundigen van gerenommeerde laboratoria heeft Ridgeback International de beste partners aan hun zijde om relevante testen verantwoord en diervriendelijk uit te laten voeren. Alles ten doel om de gezondheid van de Rhodesian Ridgeback naar een hoger plan te tillen. Alle testuitslagen zijn transparant en bij Ridgeback International in te zien!