Wat is Carnibest?


Carnibest is een verantwoorde, gezonde, diepgevroren voeding bestaande uit vers vlees, rauwe botten, verse groenten, plantaardige oliën en een klein percentage witte rijst. De meest natuurlijke ingrediënten die uw hond nodig heeft. 
*Uiteraard zijn er ook andere merken en ook goedkoper maar wij hebben hier hele beste ervaring mee.

Er zijn verschillende varianten Carnibest verkrijgbaar die rekening houden met de verschillende behoeften van dieren .
Alle voedingen van Carnibest zijn compleet, er hoeft niet echt iets aan toegevoegd te worden.
Toch voeren wij op zijn tijd een rauw ei,  brandnetel en voor de snak een zomerwortel.


Waarom Carnibest?

Honden die worden overgezet op de verse voedingen van Carnibest worden zichtbaar vitaler en bouwen in korte tijd veel  meer weerstand,

energie en levenskracht op, waardoor ze minder vatbaar zijn voor allerlei ziekten. Het gebit blijft schoner, omdat er geen toegevoegd zetmeel en calcium in de voedingen aanwezig zijn. De pH-waarde van het speeksel blijft daardoor goed.
De verteerbaarheid van Carnibest is zeer hoog, waardoor de hoeveelheid ontlasting minimaal is. Tevens is de ontlasting stevig van structuur, waardoor de kans op anaalklier problemen sterkt afneemt.

Waar is Carnibest van gemaakt?

Alle grondstoffen in Carnibest zijn 100% goedgekeurd voor menselijke consumptie en voorzien van een EEG-keurmerk. Het vlees is afkomstig van Hollands vee en staat onder strenge controle.
Carnibest bevat onder andere vers rundvlees, vers lamsvlees en vers kippenvlees. De maaltijden voor de honden bevatten verse gepureerde groeten, rijst, plantaardige oliën, natuurlijke vitaminen en mineralen.
Carnibest is gegarandeerd vrij van varkensvlees, bindmiddelen, conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen en is tevens dierproefvrij.

Bereiding

De grondstoffen in Carnibest zijn "vers en onverhit," waardoor alle natuurlijke vitaminen en mineralen behouden en de aminozuren in tact blijven. Hierdoor wordt het natuurlijke “menu” van de hond zeer dicht benaderd, te vergelijken met een prooidier.

Hypoallergeen

Carnibest is 100% glutenvrij. Alle voedingen zijn hierdoor geschikt voor honden die allergisch zijn voor bijvoorbeeld tarwe en maïs.

Carnibest is tevens ideaal voor moeilijke eters: praktisch iedere hond is verzot op deze voedingen.

Producten

Natuurvoer Hond is  gemiddeld genomen de eerste  voeding waar je aan kunt denken. Een uitstekende maaltijd voor alle volwassen en jonge honden, pups en drachtige en zogende teven. Het is samengesteld uit verse kip en vers rundvlees, rijst, verse fijngemalen groenten, koudgeperste lijnzaadolie, zonnebloemolie, vitaminen en mineralen.

Natuurvoer Diabetes Hond is speciaal ontwikkeld voor honden met suikerziekte. Het bevat enkel een zeer klein percentage fijngemalen bladgroenten en geen zetmeelhoudende producten. De alvleesklier wordt hierdoor ontzien. Ook voor honden die geen rijst verdragen, is deze voeding een uitkomst.

Natuurvoer Pancreas is speciaal gemaakt voor honden met exocriene pancreasinsufficiëntie. (alvleesklier aandoening, verstoorde spijsvertering)Aan deze maaltijd hoeft niets toegevoegd te worden, het is net als alle andere maaltijden van Carnibest compleet.

Natuurvoer Puppy  is gelijk aan de normale Natuurvoer Hond, maar is qua substantie net als tartaar, waardoor het ideaal voer is om pups mee te spenen.

Lam/rijst Hond is uitermate geschikt voor honden de allergisch zijn voor rundvlees. Deze voeding is gebaseerd op vers lamsvlees en bevat verder ook rijst, verse fijngemalen groenten, een klein gedeelte verse kip, koudgeperste lijnzaadolie, zonnebloemolie, vitaminen en mineralen. Er is ook een Lam/rijst Diabetes versie beschikbaar voor honden met suikerziekte.

kip/rijst Hond is een complete maaltijd die prima geschikt is als afwisseling op de Natuurvoer Hond en is geschikt voor honden die allergisch zijn voor rundvlees. Deze voeding bevat geen vuile pens. Het is samengesteld uit verse kip, rijst, verse fijngemalen groenten, koudgeperste lijnzaadolie, zonnebloemolie, vitaminen en mineralen.

Light Hond is zeer smakelijk en ontwikkeld om honden met overgewicht te laten afvallen. Het werkt ook preventief tegen vetzucht bij gecastreerde honden en/of oudere, minder actieve honden. Deze voeding is ook compleet en zeer geschikt om honden van brokken over te schakelen op de gezonde versvleesvoedingen van Carnibest. Carnibest Light bevat veel verse fijngemalen groenten en vers rundvlees, waaronder extra vuile pens. Ook bevat deze voeding koudgeperste lijnzaadolie, zonnebloemolie, vitaminen en mineralen. De verse groenten zijn erg gezond en zorgen dat de hond geen hongergevoel krijgt.

Aktief Hond is bij uitstek bedoeld voor honden die prestaties moeten leveren, zoals Border Collies in training, politiehonden, sledehonden en windhonden. Ook voor honden die herstellende zijn van een operatie of ziekte of honden met ondergewicht is deze voeding ideaal. Carnibest Aktief is net geschikt voor pups en jonge honden van grote rassen in verband met het hoge energie-gehalte.

Eend/rijst Hond is zeer geschikt voor honden welke allergisch of intolerant zijn voor rundvlees, kippenvlees en lamsvlees. Vaak uiten deze klachten zich in constante jeuk, diarree en/of braken. Indien voedselintolerantie door een dierenarts wordt vermoed, krijgt men het advies om de hond op een zogenaamd ‘eliminatiedieet’ te zetten voor een periode van ongeveer zes weken. Vaak wordt eendenvlees of geitenvlees geadviseerd in combinatie met gekookte rijst. Eend/rijst Hond kan prima ingezet worden als eliminatiedieet.
Met de komst van Carnibest eend/rijst is het niet meer nodig om zelf aan de slag te gaan met de voeding van uw huisdier. Carnibest eend/rijst is kompleet en u hoeft er niets aan toe te voegen. Deze voeding bestaat uit vers eendenvlees, rijst, zonnebloemolie, vitaminen en mineralen. Er is ook een Eend Diabetes versie voor honden met suikerziekte.

 

Carnibest Natuurvoer BIO  Deze voeding voldoet aan de eisen van de Stichting SKAL, het orgaan voor certificatie van biologische producten in Nederland. De Carnibest Natuurvoer BIO is hierdoor voorzien van het EKO-keurmerk.
Voor de  mensen die bijvoorbeeld zelf uitsluitend biologisch eten en de hond ook biologisch voer met het EKO-keurmerk willen voorschotelen,           is deze variant van Carnibest een uitkomst.

 

Waarom is de Light-voeding ook geschikt om honden over te schakelen van brok/diner/blikvoeding naar verse voeding? 

Honden die altijd één van deze  genoemde voeders krijgen, hebben een spijsverteringsstelsel wat ‘lui’ wordt. Het spijsverteringsstelsel van een hond is nog exact gelijk aan dat van zijn voorouders; de wolven. Dit is uit recentelijk onderzoek gebleken. Daarom is het ook niet zo verwonderlijk dat veel honden erg goed reageren op de versvleesvoedingen van Carnibest. www.carnibest.nl  staat immers dichter bij de natuur dan welke voeding ook.

Het is begrijpelijk dat honden die lang droogvoer  hebben gegeten, zullen moeten wennen aan een versvleesvoeding.
Het spijsverteringsstelsel moet geheel omschakelen, droogvoer en meeste blikvoer zijn verhitte voedingen en daardoor zijn de enzymen eruit ‘gekookt’. Deze enzymen zijn juist erg belangrijk voor de vertering van het voedsel.
In vers vlees zitten veel enzymen die de vertering vergemakkelijken.

Bij het voeren van droogvoer wordt dan ook van de alvleesklier nogal wat verwacht. Deze moet extra spijsverteringsenzymen produceren om het voedsel goed te laten verteren.  Droogvoer bestaat voor een zeer groot gedeelte uit koolhydraten afkomstig uit diverse graansoorten, waar de meeste droogvoeders op gebaseerd zijn.
Carnibest bestaat voor het kleinste gedeelte uit koolhydraten en voor een veel groter gedeelte uit eiwitten en vetten. Het spijsverteringsstelsel moet dus omschakelen. Deze is ingesteld op het verteren van voornamelijk koolhydraten en krijgt nu ineens meer vet aangeboden dan voorheen.
Dit is echter veel natuurlijker. Het originele voedsel van een wilde hond/wolf bestaat niet voor het grootste gedeelte uit koolhydraten, zeker niet uit granen. Een wilde wolf/hond is een prooi-eter. Hij eet dus zeker niet alleen vlees, maar ook voorverteerd plantaardig materiaal en botten.
Carnibest Light , bevat minder energie dan de andere varianten Carnibest en bevat onder andere meer pens. Op deze manier kan het spijsverteringsstelsel van een hond rustig wennen aan vers voedsel.
Met de andere varianten kan dit uiteraard ook, zeker als u het tijdelijk mengt met het huidige voer van de hond. Uit ervaring van Carnibest-gebruikers blijkt echter dat veel honden direct overgezet kunnen worden op Carnibest. Dit verschilt dus per hond. Indien u het zekere voor het onzekere wilt nemen kunt u het voer beter tijdelijk mengen.
Indien u direct overschakelt, kan het zijn dat de hond de eerste dagen veel meer ontlasting produceert dan u gewend bent. Dit is een normaal en zelfs goed verschijnsel. De darmen zitten vaak vol met onverteerbare restanten van bijvoorbeeld droogvoer. Deze restanten moeten eerst afgevoerd worden. Het kan voorkomen dat de ontlasting dunner is dan normaal. Ook dit is van voorbijgaande aard.

Wat zijn de overeenkomsten tussen een prooidier en Carnibest?

Een wolf  of wilde hond eet niet dagelijks hetzelfde prooidier, dat wisselt. Dat is ook één van de redenen dat Carnibest samengesteld is uit meerdere vleessoorten. Verse kip, vers rundvlees en vers lamsvlees, alleen van de beste kwaliteit en afkomstig uit Nederland.
Dit vlees is uiteraard niet alleen spiervlees. Carnibest bevat ook orgaanvlees, vuile pens en boekmaag. Honden zijn verzot op pens en het is bovendien zeer gezond. Pens bevat allerlei nuttige bacteriën die honden nodig hebben voor een goed werkend darmstelsel en immuunsysteem.
In de Carnibest-voedingen zitten ook botten van de kip. Dit alles wordt zeer fijn gemalen waardoor deze voeders bestaan uit een natuurlijke calciumbron. Er wordt geen beendermeel, krijt of iets dergelijks toegevoegd.
De verse fijngemalen groenten bootsen de maag-/darminhoud van een prooidier na. Zeker in combinatie met pens is dit erg gezond.
Dit alles zorgt, in combinatie met de juiste plantaardige oliën, vitaminen en mineralen, voor een gevarieerde, smakelijke en bovenal gezonde voeding.

Belangrijkste punten:   

 • Alle Carnibest voedingen staan zeer dicht bij de natuur en zijn vers. Al het vlees is afkomstig van gecontroleerde slachterijen en voldoet aan de E.E.G-normen. Alle grondstoffen (het vlees, de botten, de rijst, de groenten en de oliën) zijn goedgekeurd voor menselijke consumptie. (Carnibest is echter niet bestemd voor menselijke consumptie.)
 • Carnibest bevat gegarandeerd geen varkensvlees, geen geur- kleur- en smaakstoffen. Geen ethoxiquine, geen BHA en geen BHT. Door bevriezing blijft alles vers en zijn anti-oxidanten en conserveermiddelen overbodig.
 • Carnibest wordt constant gecontroleerd door een onafhankelijk laboratorium. Uit de genomen proeven is onder andere gebleken dat de eindproducten geen salmonella bevatten. Tevens worden proeven genomen op tal van andere ongunstige stoffen, zoals enterobacteriën. De uitslagen van de onderzoeken zijn altijd prima.
 • Carnibest bevat geen slachtafvallen, alleen goedgekeurd vlees. De botten die wij gebruiken zijn afkomstig van goedgekeurde kippen. Carnibest bevat geen botten van runderen en/of schapen.
 • Carnibest bevat een grote hoeveelheid natuurlijk vleessap en een kleiner gedeelte groentensappen. Hierdoor drinkt uw hond beduidend minder. Dit heeft veel voordelen, namelijk de kans op maagtorsies wordt verkleind en de spijsvertering verloopt beter. Ook honden die incontinentieproblemen hebben varen hier wel bij. Het is gebleken dat zij veel minder tot zelfs geen urine meer verliezen als zij dagelijks Carnibest voorgeschoteld krijgen. Als laatste is het bijzonder dat de kans op wormbesmettingen afneemt. Dit, omdat het maagzuur van honden die versvlees eten sterker wordt. Hierdoor worden wormeitjes direct in de maag gedood en kunnen deze zich niet meer verder ontwikkelen in bijvoorbeeld de darmen.
 • Carnibest voeders zijn in balans qua eiwitten/vetten en koolhydraten, maar ook qua vitaminen en mineralen. Uw huisdier krijgt dus geen tekorten, maar ook zeker geen overschotten van deze stoffen.
 • Carnibest wordt zeer graag gegeten en is dus zeker ideaal voor slechte eters. De geur en smaak van alle Carnibest voedingen is heel bijzonder. Een huisdier zal iedere maaltijd als een feestmaal ervaren.
 • Carnibest heeft een hoge verteerbaarheid, dit betekent dat het lichaam de voeding goed opneemt wat leidt tot kleine hoeveelheden ontlasting.
 • Carnibest bevat geen toegevoegd zetmeel. Deze stof wordt er van verdacht gistingen te veroorzaken in het maag/darmstelsel en het lijkt er op dat de ontstane gassen een factor zijn voor maagtorsies. Zetmeel bevindt zich vooral in granen en wordt ook gebruikt om producten te ‘binden’ zodat deze een vastere vorm krijgen, zoals schijfjes vlees. Carnibest bevat een zeer klein gedeelte natuurlijk zetmeel afkomstig uit rijst en groenten.
 • Carnibest vermindert de aanmaak van tandplak. De PH-waarde van dit voer is goed, het bevat geen onnatuurlijk calcium en zetmeel. Dit zijn factoren die meespelen bij de aanmaak van tandplak. Helaas wordt nogal eens beweerd dat honden tandplak krijgen van ‘zacht voer’, maar voor goed samengestelde versvleesvoeding gaat deze bewering niet op.
 • Carnibest voldoet aan de normen van de R.V.V en het Productschap Diervoeder. Proeven worden genomen door een onafhankelijk laboratorium. Het vlees wat wordt ontvangen voor productie is altijd bevroren of onder de 4 graden Celsius. Ook de groenten komen gekoeld aan. Tijdens het productieproces ligt de temperatuur van het voer onder het vriespunt.


Gebruikstips:

Indien een hond gedurende zijn leven voornamelijk droogvoer heeft gegeten, begin dan langzaam over te schakelen op Carnibest. De Light voeding is hiervoor het meest geschikt. Meng gedurende een week deze voeding met het huidige voer van de hond. Begin met twee eetlepels per voeding en verhoog dit langzaam. Op deze manier kunnen maag en darmen aan vers voedsel wennen.
Carnibest kan het beste ontdooid worden in de koelkast, in een plastic bak. Indien u vergeten bent voer uit de vriezer te halen kunt u het beste de verpakking in een bak koud water leggen dan ontdooit het voer het snelst.  Geef het voer altijd op kamertemperatuur.
De verpakking is eenvoudig en milieuvriendelijk. U kunt het beste, als het voer ontdooid is, de verpakking over de lengte opensnijden en het voer in een plastic bak bewaren. Carnibest is, eenmaal ontdooid in de koeling twee dagen houdbaar.
Carnibest niet opnieuw invriezen als het ontdooid geweest is. Geen vitaminen en mineralen toevoegen.

Overige informatie:

Een volwassen hond heeft van alle Carnibest voedingen tussen de 20 en 25 gram voer per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig. Volwassen honden, afhankelijk van de grootte en het gestel, 1 tot maximaal 3 maaltijden per dag voeren.  Voor een volwassen Rhidgeback 2x daags.
Pups, jonge honden, drachtige en zogende teven hebben van alle voeders tussen de 40 en 50 gram voer per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig. Pups 4 tot 5 maaltijden per dag voeren. Jonge, drachtige en zogende honden 3 maaltijden per dag voeren.
Light alleen voeren aan volwassen honden met overgewicht of neiging daartoe. Ook dan 20-25 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag aanhouden.  Tijdens de omschakeling van het huidige voer naar Carnibest is het beslist niet bezwaarlijk dat u de hond Light voert.
Indien u de hond ook brokken wilt blijven voeren, verdeel de brokken- en versvoerdagen dan.
Geef bijvoorbeeld drie dagen brokken en dan vier dagen Carnibest. Honden die alleen maar brokken krijgen, zijn gebaat bij minimaal twee versvleesdagen per week.

Laat de hond na de maaltijd lekker knagen aan een hard vers runderbot van de slager. (geen bot van de beenderen, een rip is beter) Of een bullepees, runderoor, enz. Het voedsel kan op deze manier rustig verteren en het knagen sluit aan bij de natuurlijke manier van voeden.

We geven iedere vrijdag alleen pens, volwassen RR 2x 400gram.

Ik kan me voorstellen dat er  altijd nog vragen  kunnen zijn stel ze dan gerust, onder aan de streep is vlees voeding  beslist niet duurder dan brokken voeding. Maar een gezonde hond zonder al te veel dierarts bezoek maakt het  meer dan de moeite waard  om te proberen!!

foto diepgevroren worsten hondenvlees van  www.carnibest.nl