De eerste foto is een röntgenfoto van een puppy van 2 weken oud, het laat echt zien hoe ver de botten nog moeten groeien voordat ze een goed gewricht hebben gevormd!

 

De tweede foto laat de kwetsbaarheid  van een pup zien, een breuk veroorzaakt door de moederhond die er op is gesprongen.

Verantwoorde puppy  activiteiten

De juiste en verantwoorde activiteiten  bij puppy's zijn erg belangrijk omdat jonge honden aanzienlijke fysieke veranderingen ondergaan.  De meeste groei vindt plaats tussen de leeftijd van 4 tot 8 maanden, maar bij grote hondenrassen, zoals een Ridgeback, kunnen de groeischijven wel tot 18-20 maanden open blijven! Het lijdt geen twijfel dat puppy’s houden van lichaamsbeweging en we willen ze niets liever dan gelukkig maken, maar trainingslimieten voor puppy’s moeten worden gerespecteerd om schade aan het zich ontwikkelende skelet van de puppy te voorkomen.
Dus hier is een gids om te helpen; Overtraining, zoals hardlopen over lange afstanden, is ongezond voor jonge honden en de voordelen zijn minimaal.

Sommige honden zijn gedreven om te bewegen en als eigenaren hebben we het gevoel dat we ze een dienst bewijzen door ze te geven wat ze willen! Je kent het wel och laat hem toch mee spelen, vindt ie leuk. Wat is dan genoeg?

 

Passende puppy activiteit van  0-6 maanden zijn: 

🐾 Lopen – langzame en korte wandelingen, met voldoende mogelijkheden voor uw puppy om te stoppen en te snuffelen, uitrusten. Richtlijn wandelen is 1 minuut per leeftijd-week.  

🐾Formele vaardigheidstraining - zitten, blijven, liggen, aanraken ect. - niet meer dan 2 minuten per sessie.  

🐾 Vrij spelen - niet meer dan 10 minuten; ontmoedig ruw spel, zoals stevig  lichaamscontact met andere honden.                                 

🐾 Objecten achtervolgen -Rol een bal en sleep speelgoed over de grond. Vermijd herhaaldelijk gooien en jagen achter een bal.

🐾 Trekken - niet zelf trekken en sleuren aan je hond - het speeltje vasthouden en de pup aan jou laten trekken; houd het speeltje lager dan de nek van de puppy in een rechte lijn van zijn rug.

🐾Vermijd – heftig rennen, springen, trappen lopen, binnen / buiten  snelle bochten, plotselinge stops zoals achter een bal aan jagen! In los zand lopen zoals strand of duinen daar hebben wij nog moeite mee.

🐾Jonge puppy's tot zes maanden mogen niet worden getraind met de bedoeling hun kracht of uithoudingsvermogen te vergroten. Deze puppy's moeten natuurlijk kunnen spelen, d.w.z. zelfgestuurd spelen. Denk aan de pups van wilde honden die voor hun hol spelen, ook die gaan pas naar een halfjaar mee op pad.

🐾 Springen wordt vaak aangemoedigd, met weinig notie  van de schade die het een jonge pup kan aanrichten. Laat uw puppy niet zonder goed toezicht op hoge voorwerpen gaan staan ​​en help hem bij het afstappen. We hopen dat je dit deelt met al je honden vrienden, en leerling puppy eigenaren  - Vertel het verder voor een  positieve puppy gezondheidsbijdrage. Veranderingen aanbrengen in de stroom van fysieke problemen bij honden.

Vrij vertaald bron: het Melville Animal Hospital